top of page

VON DOREN & ATELIER PETROV 

Unike og eksklusive remmer laget av Atelier Petrov for Von Doren - Fine Timepieces

 

Vi har gleden av å presentere vårt nye samarbeid med den Oslo baserte lær-mesteren Atelier Petrov. Vi har laget et begrenset antall remmer av ypperste kvalitet som tilfører det lille ekstra til den nye Grandmaster Mark II klokken.

Remmene er laget med tradisjonelle lær teknikker, og hver reim er individuelt kuttet, håndsydd og ferdigstilt en og en. Dette er en tidkrevende prosess, som gir et fantastisk resultat med tanke på kvalitet, utseende, og levetid.

 

Hver av remmene er laget eksklusivt for Grandmaster Mark 2 og forteller sin helt egen historie om arbeidet og innsatsen lagt ned i utformingen. Ingen remmer er helt like.

 

Intervju med Vladimir Petrov

Hvordan begynte du å lage klokkeremmer?

Min første ordentlige klokke var en Panerai, en Italiensk klokke med korte reimer, som var altfor stramme for meg. Tenkte at siden jeg klarte å bygge en murvegg kan jeg vel klare å lage en klokkerem også. Det hele startet med at jeg kuttet en lærbit av en sofa, for å få materiale. Det gikk greit, men jeg fikk lyst til å gjøre det mye bedre. Som IT-arkitekt har jeg en tilnærming til læring som; "learning by doing" - prøve og feile, aldri fornøyd, prøve på nytt. Jeg møtte profesjonelle salmakere og lærte av de. Nå har jeg laget klokkeremmer, lommebøker og vesker i 6 år og har mange fornøyde kunder.  Jeg elsker klokker – Det var motivasjonsfaktoren for å starte med dette.

Hva synes du om Von Doren Grandmaster Mark II?

Jeg liker den veldig godt. Rent og stilig design og passende størrelse. Vinkelen på lugsene gjør at den passer godt, og er komfortabel selv til store håndledd. Den virker ikke så stor som sine 43 mm på grunn av innsvingningen på kassen. 20mm lugs gjør også at man kan velge i et stort utvalg ulike reimer.

 

En klokke med mange gode kvaliteter; buet safirglass, et veldig godt urverk og stilig design. Mye klokke for pengene synes jeg.

 

Hvordan vedlikeholder man best en skinnreim?

 

Skinn er et organisk materiale som krever litt vedlikehold fra tid til annen. Vedlikehold av skinn er ikke komplisert, du må bruke skinnfett. For best resultat og lengst levetid for remmen anbefaler jeg bruk av en spesiell lærbalsam, som Lexol. Påfør en liten mengde balsam på en ren klut. Gni balsam på stroppen i en masserende bevegelse, tørk av det overflødige og gjenta om nødvendig. Husk at flere lette strøk er bedre enn ett tykt lag.

 

Det er viktig å understreke at det egentlig ikke finnes noe som heter vanntett lær. For å gjøre en lærreim vanntett, ville man behøvd så mye akryl og voks at produktet hverken ville føles, lukte eller se ut som skinn. Mine lærremmer er heller ikke vanntette, siden jeg bruker så lite vannavstøtende midler som mulig. Med andre ord, er alle mine lærremmer vannavstøtende, men ikke vanntette. Om du ved et uhell bader og glemmer å ta av klokka - la remmen tørke i flere timer, til den er helt tørr, påfør deretter lærbalsam som nevnt over.

Vil du bestille en Atelier Petrov & Von Doren rem?

Velg mellom:

  • Burgunder

  • Kork/bark (unikt og komfortabelt materiale) 

  • Lys brun

 

Pris: 2 450,- pr rem

Kork og burgunder på lager, lys brun på bestilling; ca. 3 ukers leveringstid.

Send oss en melding med emne: "Håndlaget rem" her.

Øyvind Von Doren og Vladimir Petrov

GM Mark II med lys brun skinnrem. Innerlining; Norsk kalv samt to lag padding i kalveskinn og topplag av naturlig garvet geiteskinn.

Fra venstre: Burgunder, kork/bark og lys brun

bottom of page