top of page

VON DOREN TREASUREMASTER MECHANICAL

Forhåndsbestill nå
Leveres primo februar

Vi har tidligere latt oss inspirere av øya Runde, og har denne gangen tatt det ett steg videre og laget vår egen lille skatt: Von Doren Treasuremaster.

 

Treasuremaster er en eksklusiv og raffinert klokke basert på Von Doren Runde, med nytt skivedesign, safirglass og muligheten for lenke med fitted end links.

 

Siden den første automatiske klokken ikke ble oppfunnet før ca. 50 år etter at Akerendam sank er Von Doren Treasuremaster drevet av en arbeidshest av et Sveitsisk manuelt urverk, nemlig Sellita SW210-1.

Runde Mechanick grønn illusjon.tif

Render

Baklokk-prototype.png

Baklokk prototype uten tekst og serienummer

Baklokket til Treasuremaster er preget lik gulldukatene fra Akerendam som skulle byttes mot krydder og silke. Teksten på myntene, “Concordia Res Par Cres Tra”, er en fortkortelse for Nederlands motto som betyr “Unity makes strength / Samhold gir styrke”. Intet motto har vel vist seg å være mer sant enn dette de siste årene.

SPESIFIKASJONER

Diameter: 39mm

Tykkelse: 10,5mm med glass. Uten glass 7,5 mm

Urverk: Sellita SW210-1 (Hand wound)

Gangreserve: 42 timer

Lume: BGW9

Safirglass

Vannbestandighet: 5 ATM

Kasse: Rustfritt stål (polert, børstet under)

Baklokk: Preget Runde-mynt

Nummerert

Kommer med skinnreim med lenke som add on

Runde-Mechanick-blå-illusjon-oppdatert.jpg

Render

Ole Brude

HISTORIEN

I 1725 satte det nederlandske skipet Akerendam kursen fra Texel mot Batavia i Indonesia. Skipet var lastet med over 57 000 gull- og sølvmynter som skulle byttes mot krydder og silke. Akerendam kom aldri frem til Indonesia, men endte sin ferd i en fryktelig storm like ved øya Runde utenfor Ålesund. Skipets last ble ikke oppdaget før i 1972. Da hadde skatten ligget urørt på havets bunn i nesten 250 år.

akerendam.jpg
bottom of page