top of page
Gründer Øyvind Vondoren Asbjørnsen

VON DOREN

Von Doren ble grunnlagt av Øyvind Von Doren Asbjørnsen i 2016 som et resultat av en livslang drøm.

Fascinasjonen for klokker startet da han på sin 12-års dag arvet en Certina DS Automatic etter sin oldefar.

Etter en lang karriere som regissør og filmprodusent, fulgte han drømmen og satset alt på Von Doren. I dag lager Von Doren tidløse armbåndsur av høy kvalitet, inspirert av norsk natur og historie. Alle våre ur designes av Von Doren i Norge og vi bruker kun urverk fra Sveits.

 

Vi har forhandlere i byer over hele landet, i tillegg til vår egen Brand Store på Frogner i Oslo.

Von Doren logo

Von Dorens logo er vikingrunen Jera. Dette er rune nr. 12 og representerer årstidssyklusen, bevegelse og endring. Jera-runen skal også ha betydd lykke i vikingtiden

KOLLEKSJONER

MANNEN BAK VON DOREN

Portrett av Øyvind Von Doren Asbjørnsen

I 2016 realiserte Gründer Øyvind Von Doren Asbjørnsen en mangeårig drøm,

å skape sitt eget klokkemerke.

Øyvind vokste opp i Ålesund, byen med en av verdens største konsentrasjoner av Jugendstilsarkitektur med sine særegne tårn, spir og vakre utsmykninger. 

 

Lidenskapen for klokker startet da Øyvind som 12 åring arvet sin oldefars sveitsiske klokke. Siden den gang har han både samlet på armbåndsur og drømt om å skape dem.

Før klokkedrømmen ble oppfylt jobbet han som filmprodusent, regissør, forlegger og forfatter. Han har laget flere dokumentarfilmer, TV-serier, kortfilmer og helaftens filmer. Et av hans kanskje mest kjente arbeid er dokumentaren Prinsen av Sjakk fra 2005 – om det 13 år gamle sjakkvidunderet Magnus Carlsen, samt MAGNUS fra 2016.

Når klokkekolleksjoner skal skapes henter han mye av inspirasjonen fra hjembyen Ålesund, de elegante linjene i byens særegne Jugendstilsarkitektur, og den dramatiske naturen rundt byen med sine praktfulle fjorder, fjell og fosser. Som tidligere filmregissør og -produsent henter han også inspirasjon fra filmklassikere på 50- og 60 tallet.

Les mer om Øyvind her.

Ta gjerne turen innom og hils på oss i vår Brand Store i Oslo.
Frognerveien 13
 

Von Doren er eier av varemerket Von Doren og er

norsk importør av WOLF 1834.

bottom of page